Det er ofte med sommerfugle i maven, at vi sender vores børn afsted på de næste skridt livet. Et nyt skoleår - måske endda det første - eller en ny fritidsinteresse. Det hjælper at vide, at ens barn er ordentligt forsikret, hvis uheldet skulle være ude. Men hvordan er dine børn egentlig dækket, når de er i skole, børnehave, SFO eller til sport?
Børn kommer sjældent gennem livet uden knubs. En hudafskrabning på knæet, en bule i panden eller måske en brækket arm. Heldigvis kommer de fleste over det igen og bliver den livserfaring rigere. Det kan være skræmmende at give slip, men det hjælper at vide, at ens børn er ordentligt forsikret, hvis uheldet skulle være ude.
Det sker heldigvis sjældent, men skulle dit barn komme ud for en alvorlig ulykke, som giver varige mén, kommer ulykkesforsikringen til hjælp. En ulykkesforsikring giver nemlig erstatning, hvis dit barn bliver mere end 5% invalidt efter en ulykke. Det kan være en stor hjælp, når man som forældre skal få hverdagen til at fungere. Ulykkesforsikringen kan også dække behandlinger hos fysioterapeut og lign., som ellers ville være for egen regning.
Børn kommer ikke nødvendigvis til skade på de mest belejlige tidspunkter, de kan komme skade i døgnets 24 timer, og særligt når de leger med andre børn eller dyrker sport, hvilket oftest sker uden for hjemmet. Det er derfor vigtigt, at du har en ulykkesforsikring, der dækker dit barn døgnet rundt, uanset hvor det er, dvs. også når barnet er i skole, SFO eller til fritidssport. Det gør en privat børneulykkesforsikring.
Mange børn dyrker en eller anden form for sport, og i nogle sportsgrene er risikoen for alvorlige skader og ulykker større end andre.
Det er derfor vigtigt, at dit barns ulykkesforsikring også dækker farlig sport, så du har tryghed for, at din ulykkesforsikring dækker, uanset om dit barn dyrker fodbold, springgymnastik eller karate.
Hos Gartnernes Forsikring dækker din børneulykkesforsikring som standard farlig sport.
For det meste handler en ulykkesforsikring om de ting, som heldigvis sjældent sker. Forsikringen skaber tryghed for, at du kan få hjælp til dit barn, hvis det mest utænkelige sker. Men vores børneulykkesforsikring kan faktisk også hjælpe, når det er mindre alvorligt, som f.eks. hvis dit barn brækker en arm eller et ben.
I vores børneulykkesforsikring er strakserstatning nemlig en del af standarddækningen. Strakserstatningen er en her og nu kontant hjælp på 10.000 kr., som udbetales ved f.eks. knoglebrud på arme og ben. Erstatningen kan hjælpe dig med at gøre hverdagen nemmere for dit barn, mens knoglebruddet heler. Det kan f.eks. være til ekstra hjælpemidler eller transport, eller hvad I nu måtte have behov for.
Hvis dit barn får en tandskade i forbindelse med, at det kommer ud for en ulykke, er vi i Danmark så heldigt stillede, at dit barn modtager gratis behandling hos den kommunale tandpleje, indtil det fylder 18 år. I nogle tilfælde kan tandskader dog være så omfattende, at de kræver behandling i flere år efter, at barnet er fyldt 18 år. Behandlinger efter, barnet er fyldt 18 år, vil være for egen regning, med mindre dit barn har en ulykkesforsikring.
Hvis dit barn til gengæld har en ulykkesforsikring og får en tandskade i forbindelse med en ulykke, vil ulykkesforsikringen dække tandbehandlinger efter dit barns 18 års fødselsdag, hvis ulykken blev anmeldt til forsikringen, da den skete. Det er derfor vigtigt, at du altid anmelder evt. tandskader til dit barns ulykkesforsikring, også selvom dit barn i første omgang modtager gratis behandling hos den kommunale tandpleje.
Er mit barn automatisk dækket under min ulykkesforsikring?
Dit børnehavebarn eller skolebarn er ikke dækket under din ulykkesforsikring. Hos Gartnernes Forsikring er nyfødte børn gratis dækket indtil de fylder 2 år, når du som forælder har din ulykkesforsikring hos os, men herefter skal dit barn have sin egen børneulykkesforsikring for at kunne få erstatning i tilfælde af en alvorlig ulykke. Vi opretter en selvstændig ulykkesforsikring til dit barn, men opkræver først betaling for børneulykkesforsikringen, når dit barn fylder 2 år, så risikerer du ikke, at dit barn er uforsikret. Derfor er det vigtigt, at du kontakter os, så snart dit barn er født, så vi kan få oprettet en børneulykkesforsikring.
Førhen havde alle kommuner en fælles ulykkesforsikring, som dækkede børnene, når de var i skole eller daginstitution. Det er dog ikke længere tilfældet, og siden 2012 har det derfor været dit ansvar som forælder, at dine børn er forsikret, hvis de f.eks. kommer til skade på børnehavens legeplads eller i idrætstimen på skolen.
I enkelte kommuner er dine børn stadig forsikret, når det er i institution, men du vil med den kommunale ulykkesforsikring ofte være dårligere stillet i forhold til, hvis du har tegnet en privat ulykkesforsikring. Den kommunale ulykkesforsikring kan for det første være langt sværere at få udbetalt, erstatningssummerne kan være væsentligt lavere, og du har ikke mulighed for at tilpasse forsikringen til dine behov.
Ansvar og erstatningspligt Skolen eller daginstitutionen kan i nogle tilfælde godt have et ansvar, hvis dine børn kommer til skade på deres område, og derved blive kendt erstatningsansvarlige. Det er dog kun i de tilfælde, hvor f.eks. dårlig vedligeholdelse er skyld i ulykken, eller den skyldes, at de ansvarlige voksne har svigtet deres pligt i forhold til opsyn med barnet.
I mange tilfælde vil en ulykke dog ikke være nogens skyld, og der vil derfor ikke være en erstatningsansvarlig. Skulle der blive tilkendt en erstatning fra kommunens ansvarsforsikring, vil du stadig få erstatning fra din private ulykkesforsikring ved siden af.