Stormskader på bygninger opstår oftest som følge af dårlig vedligeholdelse eller konstruktionsfejl på bygninger, tag og tagkonstruktioner og kan derfor i mange tilfælde forebygges, hvis man, før stormsæsonen, efterser sit hus for potentielle svagheder, hvor vinden vil kunne få fat og gøre omfattende skade.
- Tjek i første omgang for løse tagsten eller tagplader, og tjek husmure for revner. Det kan du forholdsvis nemt selv gøre.
- Tjek evt. selv om udhæng og sternbrædder er fastgjort ordentligt (sternbrædder er de brædder, som fastgøres til enderne af husets tagspær. De dækker af mellem udhæng og tagskæg og beskytter mod fugtskader i tagudhænget.).
- En storm kommer sjældent uden rigelige mængder regn, så sørg også for, at dine tagrender er intakte og renset (fjern blade), samt at vandet kan få ordentligt afløb.
- Tjek ligeledes udhuse, carporte, drivhuse mm.
- Er du derudover generelt i tvivl om, hvorvidt dit hus er stormsikkert, eller om der kan være mangler eller fejl ved bygnings- og tagkonstruktioner, anbefaler vi, at du får en fagkyndig, som f.eks. en byggesagkyndig, til at gennemgå dit hus.
- Har du selv mod på at tjekke tag og bygninger, kan du finde en tjekliste og yderligere informationer på bolius.dk. Her kan du også finde gode råd til at sikre dit drivhus mod storm.
Det er også vigtigt at gå haven efter i sømmene. Væltede eller knækkede træer kan forvolde store skader på dit hus.
Se her, hvordan du sikrer din have mod storm.
Får du en stormskade, skal du kontakte os hurtigst muligt. Vi har en døgnservice, hvis du har behov for akut hjælp i forbindelse med en skade. Du kan se alle kontaktoplysninger og akutnumre her.
Sørg desuden for at begrænse skadens omfang, så godt, du kan. Du har som forsikringstager pligt til, efter bedste evne, at begrænse skadens omfang og afværge yderligere skade.
Det er som udgangspunkt din husforsikring, der dækker stormskader på dit hus eller andre bygninger, som er omfattet af din husforsikring.